Mies tuomittiin vankilaan emojin lähettämisestä exälle

Viihdeuutiset · Annika Kela

22-vuotias ranskalaismies on saanut tuomion ex-tyttöystävänsä tappouhkauksesta. Mies syyllistyi rikokseen ajauduttuaan sanasotaan exänsä kanssa ja hän oli lähettänyt naiselle viestin, joka sisäli asetta esittävän hymiön.

Vaikka mies ei verbaalisesti uhannut naisen henkeä, ovat viranomaiset tulkinneet kuvaviestin tarkoittavan uhkausta. The Local -lehden mukaan myös tuomari oli sitä mieltä, että ase-emoji oli selvä tappouhkaus. Nainen kertoi pelkäävänsä ex-poikaystäväänsä, sillä hän oli käyttäytynyt naista kohtaan aggressiivisesti. Ase-emoji riitti miehen tuomitsemiseen.

Mies sai kuuden kuukauden mittaisen vankeustuomion, josta kolme kuukautta on ehdollista vankeutta. Sen lisäksi mies määrättiin maksamaan 1.000 euroa korvausta exälle henkisestä kärsimyksestä. Tapaus on osoittanut, että Ranskassa myös emojit riittävät todisteeksi oikeudessa ja niiden perusteella on mahdollista langettaa myös jatkossa tuomioita.