Pieru kumppanin kuullen? Tässä vaiheessa se on ok

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pierut ovat bakteerien ja hiivojen tuottamaa suolikaasua, ja niitä kertyy jokaisen nisäkkään elimistöön. Kun kaasu purkautuu peräaukon kautta ulos, syntyy usein äänekäs pieru. Koska kaasua saa laskea ilmaan ensimmäisen kerran uuden kumppanin seurassa?

Pierut mielletään kiusallisiksi lähinnä niiden hajujen ja äänien takia. Mic toteutti 125 ihmiselle kyselyn, jossa 20–30-vuotiaat saivat määritellä parisuhteen ensipieraisun parhaimman ajankohdan. Etenkin naiset saattavat teeskennellä, että eivät piereskele koskaan, kannattaa heidän myöntää totuus hyvissä ajoin ennen kuin puoli vuotta seurustelua tulee täyteen.

Kyselyn vastausten perusteella paras ajankohta ensimmäiselle kaasufanfaarille on silloin, kun pari on seurustellut kaksi kuukautta. Silti 25 prosenttia vastanneista väittää, että pieruja saa päästellä vasta puolen vuoden seurustelemisen jälkeen – mielummin vasta vuoden kuluttua tapailemisen aloittamisesta. Kyselyn tulokset julkaistiin Latina-lehdessä.