Maailman pelottavin vauvansänky? Cthulhu-teema kauhistuttaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kauhukirjailija H.P. Lovecraftin luoma Cthulhu-mytologia perustuu kammottaviin jumalolentoihin ja niiden tekemään hävitykseen. Taruston tunnetuin hahmo on lonkeroilla varustettu Cthulhu. Muinaisten ylipappi olisi ylpeä erään puusepän työstämästä pinnasängystä.

Atlantasta kotoisin oleva puuseppä Garrick Andrus niittää mainetta taidokkaalla veistotyöllään. Mies on rakentanut eräälle perheelle pyynnöstä erikoisen pinnasängyn, joka muistuttaa ulkonäöltään kauhuelokuvien makuusijaa. Puisen pinnasängyn päädyt ovat täynnä lonkeromaisia yksityiskohtia.

Pinnasängyn kulmista nousevat lonkerot luovat lastenhuoneen seinään valon ja varjon kanssa mielikuvituksellisia kuvioita. Sängyn etu- ja takapaneelit edustavat kuitenkin äärimmäisen taidokasta puusepäntyötä, ja moni kauhukirjallisuutta fanittava on luomuksesta kateellinen.

Eldritch Crib by Atlanta woodworker Garrick Andrus