Elokuva-arvostelu: Batman v Superman: Dawn of Justice

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Supersankarielokuvien valtavalle suosiolle ei näy loppua. Marvel-yhtiö on jo vuosikausia hallinnut viittasankareiden valkokangasseikkailujen kenttää, mutta myös DC Comics on luomassa omien sankareidensa tähdittämää elokuvauniversumia. Batman v Superman: Dawn of Justice -elokuvassa yhtiö lennättää suurimmat tähtensä ottamaan mittaa toisistaan valkokankaalle.

Batman v Superman: Dawn of Justice jatkaa siitä, mihin vuoden 2013 Man of Steel jäi. Superman jakaa ihmisten mielipiteitä uroteoistaan huolimatta, ja yksi Kryptonin viimeisen pojan hyvyyteen epäilevästi suhtautuvista tahoista on Batman. Terämies ja Gotham Cityn synkkä ritari ajautuvat taisteluun tietämättä suuremman uhan olevan nousemassa.

Zack Snyderin ohjaama Batman v Superman on kiinnostavasta lähtökohdasta huolimatta pahasti epäonnistunut supersankariseikkailu. Elokuvan tarina on sekava mutta silti lähes olemattoman tuntuinen, alkupuoli laahaava ja loppupuoli koväänisistä ja massiivisista taistelukohtauksista huolimatta antiklimaattinen. Batman v Superman on myös supersankarielokuvaksi tympeän totinen ja itsensä liian vakavasti ottava, ja onnistuu hymyilyttämään lähinnä muutamissa tahattoman koomisissa kohtauksissa.

Elokuvan valopilkkuihin lukeutuu aidosti hyvän roolisuorituksen tekevä Ben Affleck, joka osoittautuu hieman yllättäen nappivalinnaksi jo ikääntyvän Batmanin rooliin. Supermania esittävä Henry Cavill sen sijaan keskittyy lähinnä patsastelemaan hapan ilme kasvoillaan. Lex Luthorin roolissa nähtävä Jesse Eisenberg muistuttaa enemmän koomista sivuhenkilöä kuin uskottavaa pahista, ja Gal Gadotin esittämä Wonder Woman tuntuu elokuvassa lähes täysin irralliselta hahmolta.

Ohjaaja Zack Snyderillä on hyvää visuaalista silmää, mutta tämä ei riitä pelastamaan sekavaa supersankarimättöä. Ylipitkästä kestosta huolimatta elokuva tuntuu myös siltä, kuin leikkauspöydälle olisi jäänyt runsaasti tarinaa ja hahmoja syventävää materiaalia. Batman v Superman on kuitenkin tahkonut maailmalla runsain määrin rahaa, joten jatkoa tulee seuraamaan jo ensi vuonna Justice League -elokuvan muodossa.

Lajityyppi: Toiminta, seikkailu, fantasia, sci-fi, 3D

Levittäjä: SF Film Finland Oy

Ohjaaja: Zack Snyder

Pääosissa: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Diane Lane, Jesse Eisenberg, Laurence Fishburne, Jeremy Irons, Holly Hunter, Gal Gadot

Ensi-ilta: 23.3.2016

Kesto: 2h 31 min

Ikäraja: 12

Pisteet 2/5