Snapchat uudistuu – muuttuu WhatsAppin suuntaan

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Snapchatissa kommunikoidaan pääsääntöisesti kuvien ja lyhyiden videoiden muodossa. Tulevien uudistusten myötä myös tekstimuodossa keskustelemisen ja puheluiden tekemisen luvataan olevan sovelluksessa aikaisempaa mielekkäämpää.

Uudistusten myötä käyttäjät voivat lähettää chatin aikana keskustelukumppanille lyhyitä, enintään 10 sekunnin videoviestejä. Videopuheluiden soittamisen luvataan olevan aikaisempaa yksinkertaisempaa, ja sovellus tulee mahdollistamaan myös perinteiset äänipuhelut.

Uutena ominaisuutena käyttäjät voivat myös lähettää ääniviestejä. Snapchatin keskusteluominaisuudessa voi puolestaan lähettää nyt tekstin lisäksi tarroja ja puhelimen muistissa olevia kuvia.

Monet uusista ominaisuuksista ovat jo ennestään tuttuja WhatsAppista ja Facebookin Messenger-sovelluksesta. Kilpailu suosituimpien pikaviestisovellusten välillä käy siis kuumana. Snapchatilla on The Verge -sivuston mukaan noin 100 miljoonaa päivittäiskäyttäjää, kun taas Whatsappia ja Facebook Messengeriä käyttää kuukausittain 800-900 miljoonaa ihmistä.