Sushiburger yhdisti japanilaisen ja amerikkalaisen keittiön

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Youtubessa nähtiin taannoin video, jossa mestarikokki Hirouki Terada tekee näyttävän sushiannoksen Big Mac -ateriasta. Nyt verkossa hämmästyttää puolestaan toisenlainen hampurilaisen ja sushin välimuoto.

Ruokablogi So Beautifully Raw on esitellyt sushiburger-nimen saanutta ruokalajia. Kyseessä on hampurilainen, jonka sämpyläosio koostuu sushiriisistä. Burgerin välissä on perinteisesti sushissa käytettyjä täytteitä, kuten avokadoa, inkivääriä, punakaalia ja majoneesia.

Ruokablogin esittelemä sushiburger on vegaaninen, joten tässä tapauksessa pihvin virkaa toimittaa teriyakikanaksi naamioitu, marinoitu ja revitty jakkihedelmä. Sushihampurilaisen voi siis täyttää omien mieltymysten mukaan joko lihattomalla tai lihallisella vaihtoehdolla.

So Beautifully Raw -ruokablogin mukaan sushiburger on tavallista hampurilaista huomattavasti sotkuisempi syödä. Se suositellaankin nautittavaksi syömäpuikkojen tai haarukan ja veitsen avulla.