Ulosteelle avattiin oma museo Englannissa – pökäleet pääosassa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Iso-Britanniassa on avattu uusi museo, joka on ensimmäisenä keskittynyt pelkästään ihmisten ja eläinten ulosteeseen. Wightsaaren eläintarhaan avattu The National Poo Museum -museo esittelee tällä hetkellä 18 ulostetta, jotka on kerätty ihmisiltä ja eläimiltä.

Ulostemuseossa on esillä ulosteita, jotka on kerätty muun muassa vauvalta, kissalta, leijonalta, pöllöltä ja ketulta. Ulosteet on kuivattu ja asetettu pyöreisiin lasiastioihin, joiden läpi ihmiset voivat katsella ja tutkia niitä.

National Poo Museum haluaa opettaa vierailijoille asioita ihmisten ja eläinten terveydestä ja hyvinvoinnista ulosteen avulla. Museon tarkoitus on myös muuttaa ihmisten ajatusmaailmaa ulosteen suhteen, ja ulostemuseon idean kehittänyt Daniel Roberts kertoikin Daily Mail -lehdelle heidän olevan ensimmäisiä, jotka tulevat opettamaan ulosteen salat ihmisille.