Koulun nerokas keksintö – enää kukaan ei jää välitunnilla yksin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koulussa lasten voi olla välillä vaikeaa löytää ystäviä tai päästä mukaan muiden lasten leikkeihin. Kanadassa Saskatoonissa sijaitseva Willowgrove-alakoulu on kehittänyt juuri tätä ongelmaa varten loistavan ratkaisun, joka näyttäisi toimivan.

Koulu on asentanut pihalle vihreän Buddy Bench -nimisen penkin, joka auttaa lapsia löytämään leikkikaverin. Hukatessaan ystävänsä tai tuntiessaan itsensä yksinäiseksi välitunnin aikana lapsi voi mennä kaveripenkille istumaan, jolloin muilla on velvollisuus tulla hakemaan koulukaveri mukaan leikkeihin.

CBC Saskatoon haastatteli lapsia kaveripenkkikonseptia koskien. Lasten mielestä penkin idea on toimiva. He ovat menneet yksin ollessaan penkille istumaan, jolloin heidät on haettu noin minuutin sisällä muiden lasten toimesta mukaan leikkimään. Ajatusta voisi siis kokeilla myös Suomessa.

Buddy bench a big hit at Willowgrove School

Sometimes, it's good to have a buddy.Full story: http://www.cbc.ca/1.3505066via Leisha Grebinski & #SaskatoonMorning

Posted by CBC Saskatoon on Thursday, March 24, 2016