Puolet briteistä hengästyy jo bussiin juostessa – suomalaiset yhtä rapakunnossa?

Fitness Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Iso-Britannian sydänliitto British Heart Foundation on toteuttanut tutkimuksen, jonka mukaan peräti 48 prosenttia naisista ja 42 prosenttia miehistä hengästyy jo pelkästään linja-autoon juostessaan. Tilastot osoittavat, että puolet kansasta on rapakunnossa.

Jos pelkkä bussipysäkille juokseminen saa aikaan puuskuttamista ja suunnatonta hikoilua, kannattaa parantaa yleiskuntoa liikunnan avulla. Tähän tulokseen ovat tulleet brittiläisten kuntoa arvioineet ammattilaiset. Myös Suomessa kärsitään paljon sydän- ja verisuonisairauksista, joten kuntoilu olisi koko kansan mittakaavalla suotavaa.

Lähes puolet tutkimukseen osallistuneista myönsi, että jaksaa juosta korkeintaan 800 metriä kerrallaan. Peräti viidesosa myönsi, että pystyy tuskin juoksemaan edes sataa metriä kerrallaan. Tulokset julkaistiin Telegraph-lehdessä.