PETA neuvoo: Näin teet lomastasi eläinystävällisen

Matkailu Viihdeuutiset · Annika Kela

Monet lomamatkalle lähtevistä haluavat kokea uusia elämyksiä matkakohteessaan. Useimmat nauttivat siitä, että he pääsevät tutustumaan kulttuuriin, voivat viettää päivänsä rannalla, harrastaa erilaisia aktiviteetteja ja herkutella eksoottisilla herkuilla.

Sen lisäksi monien lomaan kuuluvat päiväretket eläintarhoihin, merimaailmapuistoihin ja elefanttisafareille. Eläintenoikeusjärjestö PETA muistuttaa, että vierailu näissä paikoissa ei ole sellaisia ihmsiä varten, jotka todella rakastavat eläimiä ja välittävät niiden hyvinvoinnista.

PETA:n mukaan lomasta voi tehdä eläinystävällisen siten, että esimerkiksi kieltäytyy osallistumasta retkille eläintarhoihin, merielämäpuistoihin, sirkuksiin ja tapahtumiin, joissa elämiä käytetään viihteellisenä rahantekovälineenä. Ihmisten tulisi välttää erityisesti paikkoja, joissa eläinten olot ja hyvinvointi ovat kyseenalaisia. Esimerkiksi Teneriffan Loro Parque ja lukuisat Thaimaan eläinpuistot kuuluvat vältettäviin paikkoihin.

PETA suosittelee sen sijaan vierailemaan hyväntekeväisyysjärjestöjen ylläpitämillä suojelualueilla ja luonnonpuistoissa, joissa eläimiä voi nähdä luonnossa. Eläintensuojelualueilla vieraileminen tuottaa yleensä myös varoja viihdeteollisuudesta pelastettujen eläinten hyvinvoinnin edistämiseksi.

Järjestöjen mukaan todellinen eläinten ystävä myös pidättäytyy ostamasta kohteesta matkamuistoja, jotka on tehty eläimistä, etenkin harvinaisista sellaisista. Sen lisäksi eläimistä pitävä lomailija miettii kohteessa ateriavalintojaan. Valikoimalla ravintonsa oikein voi tehdä paljon hyvää ympäristölle ja eläimille.

Daily Mail -lehden mukaan eläintenoikeusjärjestöjen edustajat uskovat, että matkailijoille tulee eläinystävällisistä lomista paljon parempi mieli kuin perinteisistä, sillä muutamilla valinnoilla voi edistää eläinten hyvinvointia nyt ja tulevaisuudessa.