Älä heitä avokadon siementä pois – käytä huipputerveellinen herkku

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Avokado on todella terveellinen hedelmä, joka sisältää paljon vitamiineja ja terveellisiä rasvoja. Stara uutisoi aiemmin tutkimuksesta, jonka mukaan avokadon siemen olisi kuitenkin vielä terveellisempi kuin itse hedelmä.

Sophie Sonnenwirth on julkaissut YouTube-kanavallaan ohjeen kuinka avokadon kovan siemenen voi muuttaa helposti syötävään muotoon. Avokadon siemen tulee aluksi pestä ja kuivattaa kahden tunnin ajan 120-asteisessa uunissa. Kuivattamisen jälkeen päällimmäinen kerros eli siemenen kuori halkeilee, jolloin se on helppo poistaa sormilla siemenen päältä pois.

Kuoren poistamisen jälkeen siemen halkaistaan painamalla siemenen halkio auki veitsen terällä. Siemenen puolikkaat paloitellaan ja palat hienonnetaan tehosekoittimessa jauheeksi. Jauhetta voi myöhemmin lisätä smoothien, leivonnaisten ja muiden ruokien joukkoon lisäämään ateriaan terveellisiä antioksidantteja ja kuituja.