Hotelli vain rohkeille huimapäille – uskaltaisitko nukkua tässä?

Matkailu Viihdeuutiset · Annika Kela

Rantakalliomaisemassa yöpymisestä on tullut hurjapäiden keskuudessa suosittu majoitusvaihtoehto. Kallion seinään kiinnitettävässä riippumatossa tai -teltassa nukkumisesta on tullut retkeilykokemus, jonka yhä useampi seikkailumielinen retkeilijä haluaa kokea.

Kallioseinämissä yöpymistä tarjoavat hotellit ja retkeily-yritykset ovat joutuneet erikoiseen tilanteeseen, sillä kysynnän määrä on ylittänyt tarjonnan ja monet ovat joutuneet pyytämään asiakkaitaan odottamaan yöpaikkojen vapautumista jopa kuukausia. Yksi Englannin suosituimmista seikkailuhotelleista on Gaia Advetures’s Cliffhanging Hotel.

Hotelli tarjoaa yöpymistä muun muassa Pohjois-Walesissa sijatsevilla kallioilla. Vaikka yöpyminen kalliolla kustantaa keskimäärin jopa 618 euroa yöltä, ei hotellin varauskalenterissa ole tilaa tälle vuodelle. Asiakkaita riittää jopa vuodeksi eteenpäin.

Yöpymisten suosio on yllättänyt hotelliyrittäjät ja he ovat suunnitelleet laajentavansa toimintaansa vastatakseen kysyntään. Gaia Adventures’s Cliffhanging -hotellin edustaja Sam Farsworth kertoi Daily Mail -lehdelle, että kalliolla yöpyminen on jännittävä ja ikimuistoinen kokemus. Monet hurjapäistä ylittävät itsensä ja voittavat pelkonsa riippumatossa majoituttuaan. Farsworthin mielestä ei ole ihme, että yhä useampi haluaa kokea unohtumattoman yön tähtien alla rantakallion suojassa.