Lapset paljastivat rikolliset poliisille – nerokas tapa yllätti viranomaisetkin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhteistyössä on voimaa. Sanonta piti jälleen kerran kutinsa, kun brittiläiset poliisit saivat lapsilta korvaamatonta apua rikollisten kiinni saamiseksi. Poliisit olivat saaneet lapsilta erinomaisen vihjeen helikopteriin saakka.

Englannissa koettiin erikoinen hetki pääsiäisenä, kun 12 lasta oli ollut munajahdissa Surrey-paikkakunnalla sijaitsevalla pellolla. Iältään 6–12-vuotiaat vekarat olivat yhtäkkiä huomanneet taivaalla lentäneen poliisihelikopterin. Pian tenavien ohi juoksi mies, joka pakeni kovaa vauhtia läheiseen metsään.

Lapset yrittivät viittoa ja näyttää helikopterille, mihin suuntaan mies meni. Äänekäs kulkuneuvo kuitenkin esti huutojen ja käsimerkkien kantautumisen helikopterin ohjaamoon. Yhtäkkiä ipanat saivat nerokkaan idean. He kävivät makaamaan pellolle nuolen muotoiseen muodostelmaan, ja nuolen kärki osoitti kriminaalin suuntaan. Poliisit huomasivat vihjeen ja löysivät rikollisen pian lämopökameran avulla, Wimp-sivusto uutisoi.