Raskaana urheileminen tekee lapsesta aktiivisemman

Terveys Urheilu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

On täysin normaalia, että aktiivisten vanhempien kanssa kasvavat lapset alkavat itsekin innostumaan urheilullisista harrastuksista. Uuden tutkimuksen mukaan on kuitenkin huomattu, että jo raskausaikana äiti pystyy vaikuttamaan omalla toiminnallaan siihen kiinnostuuko lapsi treenaamisesta ja liikkumisesta myöhemmin vai ei.

Cosmopolitan kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan raskausajan urheilemisella on tärkeä rooli lapsen aktiivisuudessa. Tutkimus tehtiin raskaana olevilla hiirillä, joista osa sai käyttää juoksupyörää ja osa ei. Lopulta juoksupyörää käyttävien ja passiivisten hiirten poikaset laitettiin samaan häkkiin.

Poikasten häkissä oli juoksupyörä, jota kaikki poikaset käyttivät. Tutkijat huomasivat, että ryhmässä tapahtui myöhemmin selvä kahtia jako. Kun poikasista oli kasvanut lähes täysikasvuisia, vain aktiivisten hiirten jälkeläiset pysyivät aktiivisina, juoksivat pyörän sisällä ja olivat innokkaita liikkumaan.

Hiiret eroavat toki ihmisistä, mutta tutkijoiden mukaan kokeilun perusteella voidaan kuitenkin päätellä, että raskaana olevan äidin aktiivisuus ja urheileminen raskauden aikana tulevat vaikuttamaan siihen kiinnostuuko lapsi myöhemmin urheilusta vai ei.