Järjetön aarre kirpputoreilta! Mies tienasi 57 000 000 euroa posliiniastioilla!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kiinalaisia posliiniastioita keräilleen maanviljelijän perhe on tehnyt uskomattoman summan rahaa myymällään astiakokoelman aasialaisille ostajille. Edesmennyt Roger Pilkington oli keräillyt astioita yli kymmenen vuoden ajan, ostellen niitä muun muassa kirpputoreilta ja muilta keräilijöiltä.

Pilkington oli erityisen kiinnostunut aasialaisista 1950-luvun astioista ja hän käytti paljon aikaa tutkiakseen posliiniesineitä ennen kauppojen hieromista. Edesmennyt maanviljelijä on perheen mukaan maksanut useimmista astioista muutamia kymmeniä euroja, mutta arvokkaammista satoja tai jopa tuhansia euroja.

Daily Mail -lehden mukaan Roger maksoi astioista yllättävän vähän verrattuna siihen, että niiden joukossa oli posliinia Tang-, Song-, Ming- ja Qing-dynastian ajoilta. Maanviljelijä oli selvästikin tehnyt hyvää taustatyötä tutkiessaan kirpputorilöytöjä. Perhe päätti myydä kokoelman Sothebys-huutokaupassa Hongkongissa. Aasialaiset ostajat olivat kokoelmasta kiinnostuneita ja astioista saatu loppusumma kohosi 57 miljoonaan euroon.