Avaruuteen lähetetty pehmolelukoira katosi mystisesti

Viihdeuutiset · Annika Kela

Englannin Lancashiressa sijaitseva alakoulu on lähettänyt pehmolelukoiran avaruuteen osana tiedeprojektia. Sam-pehmolelu leijaili 20 kilometrin korkeuteen heliumpallon avulla. Palloon kiinnitetyt kamerat ja GPS-jäljittimet välittivät koululle tietoa ja kuvia Samin avaruusmatkasta.

Pian laskeutumisen jälkeen koululaiset menettivät yhteyden Samiin. Pallo laskeutui 78 kilometrin päähän koulusta. Avaruusmatkalle lähetetyt välineet löytyivät Burnleyssa sijaitsevalta pellolta, mutta pehmokoira Samia ei näkynyt missään. Koululaiset ovat olleet huolissaan Samin kohtalosta ja he ovat etsintäkuuluttaneet pehmokoiran.

Paikallinen hotelliyrittäjä on tarjoutunut auttamaan koulua etsintäoperaatiossa ja johtaja on ilmoittanut, että se kuka löytää koiran, saa löytöpalkkioksi English Lakes Hotelsin lahjakortin. Toivottavasti avaruusseikkailuun osallistunut Sam löydetään pian.