Helikopterit uuteen aikakauteen – Volocopter lennätti ensikerran ihmistä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosina erilaiset pienikokoiset miehittämättömät helikopterit ovat nousseet suureen suosioon eri harrastusten myötä. Moni käyttää näitä UAV-koptereita kuvaamiseen, mutta niillä myös kilpaillaan rata-ajossa. Nyt alalla on tehty historiaa, kun Volocopter VC200 on lennättänyt ihmistä.

Saksalainen Volocopter teki ensilentonsa miehittämättömänä jo vuonna 2013 ja nyt se on noussut ensikerran ilmaan ihminen kyydissään, kun koelentäjä Alexander Zosel hyppäsi lentolaitteen ohjaksiin ja nousi ilmaan. Samalla tehtiin historiaa, joka voi muuttaa helikopterien koko tulevaisuuden. UAV tarkoittaa miehittämätöntä lentolaitetta, joten Volocopter VC200 ei ole enää virallisesti UAV-kopteri.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat