Pizzajätin kova lupaus: Pizza valmis 3 minuutissa – toimitettu 10 minuutissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Domino’s -ravintolaketju pyrkii vähentämään pizzan valmistus- ja toimitusaikaa merkittävästi. Yhtiön Project 3:10 -hankkeen myötä pizzat paistuisivat jopa kolmessa minuutissa, ja ruoan toimittaminen kotiin hoituisi mukaan noin 10 minuutissa.

Ravintolaketjun salaisuus nopeasti paistetulle pizzalle olisi yhtiön uudessa älyuunissa. Se pystyy parhaillaan paistamaan pizzan noin 4 minuutissa ja 10 sekunnissa, siinä missä tavanomaisessa pizzauunissa paistamiseen kuluu noin seitsemän minuuttia ja 15 sekuntia. Domino’s haluaa kuitenkin lyhentää paistoaikaa vielä nykyisestään.

Pizzojen nopea toimitus tapahtuisi puolestaan Daily Mail -sivuston mukaan robottikuriirien avulla. Marathon Robotics -yhtiön kanssa yhteistyössä syntynyt laite on maailman ensimmäinen kokonaan autonomisesti liikkuva pizzarobotti. Robotti osaa laskelmoida nopeimman reitin perille, ja pystyy sensoreidensa avulla väitelemään tiellä olevia esteitä.