Uusi sätkäpaperi valtionpäämiehille: Panama Papers!

Lux Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Mashable-sivusto on julkaissut huumorivideon, jolla esitellään Panama Papers -niminen sätkäpaperi. Videon avulla irvaillaan hiljattain julkaistuille asiakirjoille, joissa paljastetaan vaikutusvaltaisissa asemissa olevien henkilöiden veroparatiiseihin sijoittamia varallisuuksia.

Saksalainen sanomalehti Süddeutsche Zeitung sai viime vuonna käsiinsä aineiston, jossa paljastettiin peräti 40 eri maan hallituksen johtajien, suuryritysten omistajien ja muiden ykrityishenkilöiden piilottamia varoja veroparatiiseihin. Nimettömästä lähteestä lähetetyt asiakirjat edustavat maailman suurinta tietovuotoa.

Koska asiakirjakasaa kutsutaan nimellä Panaman paperit, on uutissivusto Mashable vetänyt ässän hihasta ja keksinyt nerokkaan sketsin kuvitteellisesta sätkäpapereista. Luksustuote on heidän mukaansa tarkoitettu maailman johtajille, jotka haluavat päästä nopeasti ongelmista eroon. Kannabiksen polttamisella mässäilevä sätkäpaperivideo vetää ilmat pihalle kaikilta veroparatiiseihin sijoittaneilta ja kuittailee päättäjille armotta.

Luxury Panama Papers now available for any world leader with green to burn.

Posted by Mashable on Wednesday, April 6, 2016