Penisfestivaalin kuvasaldo ei jättänyt kylmäksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Japanin Kawasakissa järjestetään joka kevät Kanamara Matsuri -niminen tapahtuma, englanniksi Festival of the Steel Phallus. Tapahtuman tarkoituksena on ylistää miesten sukupuolielintä. Penisfestivaalissa nähdään jättikokoisia fallossymboleita, peniskoristeita, asuja ja teemaan sopivia syötäviä.

Hedelmällisyyden ihannointi on olennainen osa Kanamara Matsuri -festivaalia. Festivaalin juuret ovat jo 1700-luvulla ja juhlaa vietetään joka kevät. Nykyaikana tapahtuman avulla kerätään rahaa muun muassa sukupuolitaudeista ja turvaseksistä valistavaan työhön sekä HIV:n kitkemiseen.

Suomi on erilaisten festivaalien luvattu maa, ja maassamme vietetään muun muassa valkosipulille, pitsille ja kamarimusiikille omistettuja tapahtumia. Japani menee tässäkin asiassa asteen pidemmälle, sillä meiltä puuttuu vielä sukupuolielimille omistettu festivaali. Tapahtuman kuvamateriaali on räikeää ja sitä julkaistaan runsaasti sosiaalisessa mediassa.

Kuva, jonka @matthiasplanitzer julkaisi