Salakuvaus uudelle tasolle – piilolinsseissä oleva kamera patentoitiin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tulevaisuudessa jokainen pystyy kenties pitämään silmissään kuvia tallentavia piilolinssejä, joita ihmiset ovat aiemmin tottuneet näkemään vain toimintaelokuvissa. Mashable-sivuston mukaan Samsungille on myönnetty Etelä-Koreassa patentti piilolinsseihin, jotka pystyvät ottamaan kuvia ja lähettämään niitä älypuhelimeen.

Samsung
Samsung

Älypiilolinsseissä on näyttö, joka heijastaa otettuja kuvia suoraan henkilön verkkokalvoille. Piilolinssit pystyvät ottamaan sisäänrakennetun kameran avulla kuvia, jotka tallentuvat ihmisen räpäyttäessä silmiään. Sisäiset antennit lähettävät otetut kuvat suoraan esimerkiksi puhelimeen käsiteltäväksi.

Google omistaa tällä hetkellä kaksi patenttia älypiilolinsseihin, mutta Googlen versiossa piilolinssit pystyvät mittaamaan henkilön silmän kyynelnesteestä verensokerin ja hälyttämään henkilölle jos lukema on liian alhainen. Samsung on saanut hyväksytyn patentin omaan versioonsa, mutta sen eteenpäin kehittelemisestä ei ole vielä tarkempaa tietoa.