Robotti saattaa pian tuoda ostoksesi kotiovelle

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lähitulevaisuudessa robotit saattavat hoitaa kuriirien virkaa ihmisten sijaan. Mediassa on puhuttu paljon esimerkiksi Amazon-verkkokaupan paketteja suoraan tilaajille toimittavista UAV-lentolaitteista.

Nyt kolmihenkinen startup-yritys Dispatch on kehittelemässä omaa kuriikirobottiaan. Hieman alle metrin korkuinen Carry pystyy suunnistamaan ja toimittamaan paketteja ihmisten tapaan.

Vaikka Carry saattaa olla laatikkomaisen ulkomuotonsa ansiosta lähes hellyttävän kömpelön näköinen, on sillä omat etulyöntiasemansa esimerkiksi Amazonin UAV-kuriireihin verrattuna. Carry pystyy kantamaan kerralla 45 kilon painoisia paketteja, siinä missä Amazon Prime Air pystyy kuljettamaan vain noin 2,5 kilon painoisia esineitä.

Forbes -uutistoimiston mukaan Dispatchin kuriirirobotin akku kestää yhdellä latauksella jopa 12 tuntia. Carrya koeajetaan parhaillaan kahdessa Kalifornialaisessa yliopistossa, Menlon Collegessa ja Cal State Monterey Bayssa.