Loppukiri kesäkuntoon – tässä tärkeimmät seikat!

Fitness Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ennen kesää ei kannata pitää itseään liian tarkalla ja liian kurinalaisella dieetillä, jonka mukaan ei normaalistikaan söisi. Ruoka-aineiden karsiminen ja kieltäminen kostautuu yleensä myöhemmässä vaiheessa ja voi viedä kaikki saavutetut tulokset mukanaan.

Ruoka-aineiden rajaamisen ja itsensä kieltämisen sijaan Los Angelesissa toimiva ravinto- ja kunto-ohjaaja Milan Costich neuvookin Elite Daily -sivuston mukaan asiakkaitaan lisäämään terveellisempiä ruoka-aineita dieettiinsä. Terveellisiä asioita lisätessä epäterveelliset ruoat jäävät väistämättäkin vähemmälle, koska ihminen ei pysty syömään määräänsä enempää.

Kesäkuntoa ajatellen kannattaa keskittyä tekemään pieniä parannuksia, jotka vaikuttavat jollain tavalla jokaiseen päivään. Veden juontia kannattaa lisätä runsaasti, koska se vähentää nälän tunnetta, pitää kehon kosteutettuna, lisää aineenvaihduntaa ja vähentää luonnollisesti muun nesteen juomista.

Päivittäin kannattaa välttää tai ainakin vähentää viljaa sisältäviä tuotteita ja sokeria. Näiden sijaan tulisi kiinnittää huomiota proteiinipitoisten ruokien lisäämiseen ja terveellisten rasvojen nauttimiseen. Joka päivä kannattaa myös pitää huolta siitä, että on jollain tavalla aktiivinen. Se voi tarkoittaa kuntosalikäyntiä, lenkkiä, pientä omalla kehonpainolla tehtyä lihaskuntoharjoitusta kotona tai vaikkapa hyötyliikunnan lisäämistä.