Museon pila kostautui – joutui palkkaamaan kulkukissan töihin

Viihdeuutiset · Annika Kela

Venäjän Serpukhovissa sijaitseva historian ja taiteiden museo on joutunut yleisön painostuksesta palkkaamaan vastaanottovirkailijakseen Marai-nimisen katukissan. Paikalliset ovat vaatineet museon johtoa tarjoamaan kissalle virkaa aprillipilan seurauksena.

Serpukhov Museum of History and Art nimittäin pilaili aprillipäivänä, että he olivat saaneet suloiselta katukissalta työhakemuksen. Marai-kissa oli työntekijöille tuttu kaveri, sillä kissa oli kahden vuoden ajan vaellellut museon nurkilla ja työntekijät olivat ruokkineet sitä.

Aprillipäivänä henkilökunta jekutti paikallisia, että he olivat vastaanottaneet Marain työhakemuksen ja tarjonneet kissalle virkaa vastaanottovirkailijana. Barcroft Media -sivuston mukaan pila kostautui, sillä yleisö otti uutisen tosissaan. Marain ansiosta museossa oli yleisöryntäys, sillä kaikki halusivat nähdä uuden virkailijan työssään.

Kun tempaus osoittautui aprillipilaksi, olivat paikalliset asiasta tuohtuneita. Niinpä museo päätti virallistaa Marain työpaikan. Kissa istuskelee nykyisin museon vastaanotossa arkisin kello 9-17 lukuun ottamatta lounastaukoa. Marain palkka maksetaan henkilökunnan mukaan ruokana ja huolenpitona.