Omituisimmat laihdutustrendit – sivuvaikutuksena jopa sokeus

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset ihannoivat usein hoikkaa tai normaalipainoista vartaloa, ja tekevätkin kaikkensa päästäkseen suosittuihin mittoihin. Ihmiset ovat laihduttaneet jo 1800-luvulta lähtien erilaisten lääkkeiden ja metodien avulla vaarallisista sivuvaikutuksista huolimatta.

Women’s Health on julkaissut videon, jossa esitellään mitä kummallisimpia tapoja, joilla ihmiset ovat yrittäneet pitää painonsa kurissa tai laihduttaa. 1800-luvulla ihmiset ovat syöneet arsenikkipillereitä, koska niiden väitettiin kiihdyttävän aineenvaihduntaa. Sivuvaikutuksina pillerit kuitenkin aiheuttivat myös sokeutta, maksan pettämistä ja kuolemaa.

Pillereiden jälkeen turvauduttiin viinietikasta ja vedestä tehtyyn seokseen ja lapamatoihin. 1900-luvun alussa trendinä oli syöminen ja pureskeleminen ilman ruoan nielaisemista, ja 1930-luvusta lähtien vibraattoreiden aiheuttaman värinän väitettiin polttavan rasvaa tehokkaasti.

1960-luvulla ihmisiä kehotettiin ottamaan hieman rauhoittavia ennen nukkumaan menemistä. Unilääkkeiden ja rauhoittavien avulla ihmiset pystyivät nukkumaan noin 20 tuntia, minkä ansiosta he olivat lähes vuorokauden syömättä.

1970-luvulla alettiin puhumaan rasvaa polttavasta tohtori Atkinsin dieetistä. Tämän jälkeen otsikoihin nousi muun muassa kaalikeittodieetti, jota seurasi monet erilaiset dieetit, jotka perustuivat rasvan ja hiilihydraatin poistamiseen ruokavaliosta.