Unohda kuntosali: Puutarhatyöt korvaavat rankankin treenin

Fitness Viihdeuutiset · Annika Kela

Englannissa teetetty tutkimus on osoittanut, että puutarhassa rehkiminen on vähintääkin yhtä tehokasta kuntoilemista kuin kuntosalilla treenaaminen. Lapioiminen, haravoiminen ja ruohonleikkurin työntäminen vastaa kalorien kulutuksessa kuntosaliharjoittelua.

Lapioiminen kuluttaa 150 kaloria puolessa tunnissa, haravoiminen kuluttaa samassa ajassa 120 ja ruohon leikkaaminen kuluttaa puolestaan 165 kaloria. Glasgow’n yliopiston professori Naveed Sattar pitää puutarhatöitä tehokkaana liikuntamuotona ja hän suosittelee ulkoilmassa rehkimistä osana päivittäistä liikuntaa.

Sydäntautilääkäri Harshil Dhutian mukaan puutarhatöiden tekeminen parantaa yleiskuntoa ja verenkiertoa ja se vähentää riskiä sairastua sydäntauteihin. Tutkimuksen tulokset on saatu tutkimalla 2.000 puutarhuria työssään. Sen lisäksi, että heidän suorituksiaan mitattiin, on heitä myös haastateltiin aiheeseen liittyen.

80 prosenttia puutarhureista kertoi fyysisen kuntonsa kasvaneen työn tekemisen seurauksena. 60 prosenttia heistä koki olevansa energisempiä fyysisen työn ansiosta ja 53 prosenttia kertoi työn parantavan heidän mielialaansa. Daily Mail -lehden mukaan tutkimuksen tulokset on julkaistu Journal of Public Health -julkaisussa ja sen tuloksia puoltavat monet lääketieteen ammattilaiset.