Italiassa koirat ovat tervetulleita kauppaan – oma paikka ostoskärryissä!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Koirienomistajat ovat olleet mielissään ruokamarketeissa tehdyistä uudistuksista Italiassa. Ruokakaupoista ja kauppaketjuista on nimittäin lyhyessä ajassa tullut koiraystävällisempiä ja useimpiin liikkeisiin saa mennä ostoksille myös koiran kanssa.

Daily Star -lehden mukaan muun muassa Varesen kaupungissa ruokakaupat ovat tuunanneet ostoskärryistään koirille sopivampia. Karvakuono saa olla mukana kaupassa, kunhan se on koko reissun ajan ostoskärryissä.

Paikallinen kauppias Gianfranco Galantini on uskoo koiraystävällisyyden houkuttelevan kauppaan lisää asiakkaita. Hän on huomannut, että asiakkaat, jotka jättävät koiransa kadulle ostosreissun ajaksi ovat hätäisempiä ja kiireisempiä asioidessaan, sillä he ovat huolissaan koiristaan.

Kun koira on mukana ostosreissulla, käyttää asiakas enemmän aikaa kierrellessään kaupassa. Se tietää kauppiaan mukaan myös lisää tuloja yritykselle. Koirat eivät ole aiheuttaneet kaupassa häiriöitä, eikä toistaiseksi kukaan ole valittanut ostoskärryissä istuskelevista koirista. Koiranomistajat toivovat käytännön leviävän myös muualle Eurooppaan.