Näin kuorit kiivin oikein – paras työkalu löytyy läheltä

Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ruskealla kuorella ja hennolla karvapeitteellä varustettu kiivihedelmä sisältää runsaasti C-vitamiinia. Siksi se soveltuu erinomaisesti välipalaksi esimerkiksi rahkan kanssa nautittuna. Kiivi on kuitenkin ärsyttävä kuorittava.

Moni on yrittänyt poistaa kiivin kuorta kuorimaveitsen avulla, mutta siinä kuitenkaan onnistumatta. Hedelmäliha on helpointa poistaa lusikan avulla joko siten, että kiivin halkaisee kahtia tai poistaa pelkät päädyt. PureWow-sivusto on julkaissut videon, jolla näytetään esimerkkiä hedelmän hyödyntämisestä parhaiten.

Kiivihedelmän nimi tulee sen uusiseelantilaista kiivilintua muistuttavasta ulkonäöstä. Hedelmää kutsuttiin joskus Suomessa kiinankarviaiseksi, mutta kiivi vakiintui paremmin käyttöön arkikielessä. Osa koivuallergikoista saa kiivistä samankaltaisia oireita.