Vanhemmat maistoivat kouluruokaa – yllätys oli melkoinen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suomessa kouluruoka on melko hyvätasoista, terveellistä ja oppilaille ilmaista. Kouluruoka ei kuitenkaan ole kaikissa maissa itsestäänselvyys. BuzzFeed kuvasi videon, jossa he antoivat vanhempien maistaa annoksia, joita heidän lastensa koulujen ruokaloissa tarjotaan.

Vanhemmat osasivat odottaa kuivaa ja mautonta ruokaa, koska sellaista kouluruoka oli heidänkin aikanaan ollut. He yllättyivät kuitenkin siitä, että kouluruokaan ei ollut tullut mitään parannuksia vuosien saatossa.

Osa vanhemmista kertoi saaneensa kotiin aina listan aamiaisista ja lounaista, joita heidän lapsilleen oli koulussa tarjottu. Kirjoitettuna ruoat olivat kuulostaneet kohtuullisen hyvältä. Heidän edessään olevat annokset olivat kuitenkin jotain aivan muuta, mikä sai vanhemmat todella pettyneiksi.