Aikuisten pinata on juhlien pelastus – täytetty pienillä viinapulloilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pinata-leikki on tullut monille tutuiksi Latinalaisesta Amerikasta ja Yhdysvalloista peräisin olevasta populaarikulttuurista. Siinä eläimen muotoista pinataa lyödään mailalla silmät sidottuna. Kun hahmo lopulta hajoaa, leivävät pinatan sisällä olevat karkit maahan.

Meksikolainen pinata on perin pääasiassa lasten leikki. Amerikkalainen verkkokauppa myy kuitenkin aikuisille suunnattuja Nipyata-eläinhahmoja. Ne on täytetty pienillä, lentokoneista ja hotellien baarikaapeista tutuilla alkoholipulloilla.

Laughing Squid -sivuston verkkokaupassa myytävää, Thirsty Quaker -alkoholiliikkeen kanssa yhteistyössä syntynyttä Nipyataa myydään erilaisina versioina. Saatavilla on esimerkiksi asiakkaan omien toiveiden mukainen custom-Nipyata ja tulinen versio, mikä pitää sisällään Fireball Whisky-pulloja ja tequilaa.

Yksi Nipyata maksaa Laughing Squidin verkkokaupassa 80 dollaria, eli noin 70 euroa. Suomalainen juhlakansan kannattanee tosin valmistaa aikuisten pinatat itse Suomen tullilainsäädännöistä ja -veroista johtuen.