Jos maailmassa olisi vain 100 ihmistä – video kiteyttää olennaisen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmassa elää tällä hetkellä noin 7,4 miljardia ihmistä. Lukumäärää saattaa olla vaikea hahmottaa, ja siksipä tuore video selvittää, miltä maailma saattaisi näyttää suhteutettuna jos ihmisiä olisi vain 100 kappaletta.

Videon perusteella Maapallolla eläisi yhteensä 11 eurooppalaista, 14 amerikkalaista, 15 afrikkalaista ja 60 aasialaista. Ikäluokista 25-54 -vuotiaiden määrä olisi suurin, ja toiseksi eniten olisi 0-14 -vuotiaita.

Video myös paljastaa, että 15 ihmistä ansaitsisi alle 2 dollaria päivässä, kun taas 56 henkilöllä päivittäistulot olisivat 2-10 dollarin välillä. Vain yksi ihminen ansaitsisi yli 90 dollaria vuorokaudessa. Varat eivät jakaudu missään nimessä tasan, vaan suhteutettuna sadan asukkaan planeetalla yksi henkilö omistaisi puolet koko maailman rahoista.

Video tarjoilee myös muita kiinnostavia faktoja esimerkiksi maailman uskonnoista, puhutuista kielistä, yleissivistyksestä ja elintasosta. Gabriel Reilichin ja Jake Unfusinon luoma video jaettiin Good Magazine -lehden Youtube-kanavalla.