Tämä emoji ymmärretään useimmin väärin: ”Kukaan ei ole täysin varma”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset käyttävät nykyään viestinnässään paljon emojia ja erilaisia tarroja tehdäkseen viestistä hauskemman ja tuodakseen itseään ja omaa tunnetilaansa paremmin ymmärrettäväksi.

On olemassa kuitenkin yksi emoji, joka aiheuttaa tutkimusten mukaan melko paljon väärinymmärryksiä ihmisten keskuudessa. Applen tuotteissa on hammasrivistöä esittelevä irvistävä emoji, jota moni pitää epämukavuuden symbolina ja käyttää emojia lähinnä negatiivisena hymiönä.

Harva tietää, että hampaita näyttävä hymiö näkyy melko tavallisena, todella iloisena ja nauravana hymiönä muissa puhelimissa. ReportUK-sivuston mukaan tutkimuksista kävi ilmi, että ihmiset jakaantuivat kahtia sen suhteen mitä emoji heille merkitsee.

Kyselyn mukaan kukaan ei siis ole täysin varma siitä mitä hymiöllä tarkoitetaan, mutta siitä huolimatta se on yksi käytetyimmistä hymiöistä. Tämän emojin kohdalla tulee kuitenkin muistaa, että eri puhelimissa se voi näyttää joko epämukavasti irvistävältä tai iloisesti nauravalta emojilta.