Jättitutkimus: Vaimo pidentää syöpäsairaan miehen elämää

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tutkijat ovat tienneet jo vuosia, että syöpää sairastavat naimisissa olevat ihmiset elävät yleensä pidempään kuin ne, jotka asuvat ilman kumppania. Aiemmin on päätelty tämän johtuneen siitä, että naimisissa olevilla voi olla parempi taloudellinen tuki ja pääsy hoitoihin.

Nyt on käynyt kuitenkin ilmi, että asia ei johdukaan siitä van onnellisuudesta. Uuden tutkimuksen mukaan syöpää sairastaneet ihmiset elivät pidempään jos he olivat onnellisesti naimisissa. Naimisissa olleet henkilöt saivat kumppaniltaan enemmän tukea, mikä auttoi potilaita ehkäisemään stressiä, sai potlaat syömään terveellisemmin ja harrastamaan sairauden aikana liikuntaa.

Tutkimusta varten tarkasteltiin Huffington Postin mukaan 800.000 syöpäpotilaan tietoja ja seurattiin sairauden etenemistä. Tutkimuksessa huomattiin myös se, että naimisissa olevista potilaista miehet hyötyivät enemmän kumppanistaan kuin vaimot, minkä perusteella voidaankin päätellä, että vaimon nalkuttaminen ja tarkka huolenpito on välillä hyvä asia.