Älypatja kertoo jos kumppani pettää

Digi Viihdeuutiset · Annika Kela

Espanjalainen sänky- ja patjavalmistaja Durmet on lanseerannut markkinoille älypatjan, joka tallentaa tietoja nukkujista ja sängyssä harrastetuista aktiviteeteista sensoreiden avulla.

Smartressin erikoisuutena on Lover Detection System, joka lähettää matkapuhelimeen tai sähköpostiin viestin, mikäli patjaa käytetään epäilyttävinä ajankohtina. Järjestelmä osaa ilmoittaa kuinka monta henkilöä sängyssä on ja mitä henkilöt tekevät.

The Sun -lehden mukaan espanjalaiset ovat tutkimusten mukaan Euroopan uskottomin kansa. Espanjalalaiset pettävät kumppaneitaan useammin kuin muut eurooppalaiset.

Durmetin edustajan Jose Antonio Muinosin mukaan kyseiset tilastot ovat toimineet inspiraationa älypatjan kehittämisessä. Epäilevä puoliso voi siis patjaa vaihtamalla selvittää harrastetaanko sängyssä seksiä hänen ollessaan poissa kotoa.