Älä aloita uutta elämää maanantaina – pilaa koko viikon

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Maanantai on aina uuden viikon alku, mikä tarkoittaa monien kohdalla myös sitä, että silloin viikonlopun paheet unohdetaan ja aloitetaan jälleen kerran uusi ja terveellisempi elämä. Tämä johtaa kuitenkin tutkimusten mukaan kierteeseen, mikä on ihmiselle pahempi kuin satunnainen herkuttelu.

Women’s Health -lehden mukaan ihmiset syövät eniten lihaa lauantaisin ja sunnuntaisin, ja käyttävät eniten alkoholia perjantaisin ja lauantaisin. Koko viikon aikana ylivoimaisesti eniten kaloreita syödään pelkästään viikonlopun aikana. Maanantaina kaikki kuitenkin muuttuu, minkä vuoksi maanantaina syödäänkin eniten hedelmiä ja vihanneksia.

Ihmiset mässäilevät viikonlopun aikana ja voivat ajatella, että jälleen maanantaina alkaa tiukempi ja terveellisempi ruokavalio. Maanantaina ihmiset taistelevat mielihalujaan vastaan kieltäytymällä kaikesta, mikä alkaa kuitenkin kostautumaan mitä edemmäs viikkoa edetään. Viikonloppuna edessä onkin jälleen samanlainen herkuttelu ja itsensä palkitseminen, mikä yritetään jälleen katkaista tiukalla maanantailla.

Ravintoterapeutti Jaime Mass kertoo, että tällainen ajatustapa on kaikkien vaarallisin, koska se aiheuttaa ihmisille kaikki tai ei mitään -mentaliteetin, joka saa puolestaan ihmiset syömään herkuttelukauden aikana entistä suurempia määriä. Tästä syntyvä syyllisyys kalvaa ihmistä ja aiheuttaa stressiä, minkä vuoksi kaava onkin huono sekä mielelle että keholle.