Uusi ehkäisysovellus väittää: Yhtä varma kuin ehkäisypilleri!

Digi Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Naisille suunnattuja ehkäisymenetelmiä on markkinoilla jo todella paljon, minkä vuoksi valinnanvaikeus voikin välillä yllättää. Nyt markkinoille on tuotu uusi Natural Cycles -niminen hedelmällisyyssovellus, jonka kerrotaan olevan yhtä varma ehkäisykeino kuin e-pillerit.

Nainen on yhden kuukautiskierron aikana hedelmällinen muutamasta päivästä jopa kuuteen päivään saakka. Natural Cycles etsii naisen ovulaatiopäivät ja hedelmällisyystasot käyttäjän oman ruumiinlämmön avulla, mikä auttaa naista sekä välttämään hedelmöittymistä että tulemaan raskaaksi.

Natural Cycles kertoo naiselle koska hän on hedelmällinen, koska ovulaatio tapahtuu, koska kuukautisten tulisi alkaa, milloin hedelmöittyminen on tapahtunut ja miten raskaus etenee. Puhelinsovellus lupaa löytää ovulaation riippumatta siitä ovatko naisen kuukautiset säännölliset, koska se tunnistaa hedelmälliset päivät ruumiinlämmön avulla.

Sovelluksen käyttäminen aloitetaan mittaamalla oma ruumiinlämpö jokaisena aamuna kuukauden ajan. Lukemat tulee syöttää sovellukseen, minkä jälkeen se oppii tunnistamaan käyttäjän ruumiinlämmöstä sen missä vaiheessa kuukautiskierto on.