Sairaala ryhtyy esittämään leikkauksia suorana netissä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britannian pääkaupungissa sijaitseva Royal London Hospital on aloittanut sairaalassa suoritettavien leikkausten esittämisen suorana lähetyksenä verkossa. Leikkaukset kuvataan 360 asteen kameralla, ja niitä voi seurata esimerkiksi virtuaalikypärällä tai älypuhelimella.

Ensimmäinen sairaalan suorana verkkoon lähettämä leikkaus oli operaatio, jossa tohtori Shafi Ahmed poistaa kasvaimen miespuolisen potilaan suolistosta. Nimettömänä pysyttelevä potilas on The Guardian -lehden mukaan innoissaan asiasta.

Suorat lähetykset on suunnattu erityisesti aloittelevien kirurgien ja muiden lääketieteen opiskelijoiden avuksi. Shafi Ahmed kertoo TechRadar-sivustolle uskovansa, että ilmaiseksi verkossa nähtävistä virtuaalisista operaatioista on runsaasti hyötyä erityisesti kehitysmaissa asuville kirurgiopiskelijoille.

Suunnitelmissa on, että tulevissa virtuaalileikkauksissa tulee olemaan myös interaktiivisia ominaisuuksia. Operaatioiden seuraaminen onnistuu verkossa Medical Realities -sivustolla ja älypuhelimilla VR in OR -sovelluksella.

http://www.medicalrealities.com/