Hengenvaarallinen kuvatrendi Brasiliassa – kuolema vain ajan kysymys

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Brasilian Rio de Janeiro on suosittu lomakohde. Rio de Janeirossa on upeiden hiekkarantojen, vilkkaan yöelämän ja herkullisten ruokien lisäks myös suosittu patikointireitti, joka tarjoaa turisteille henkeäsalpaavan kauniit näkymät noin 841 metrin korkeudesta.

Patikointi Pedra da Gávea -kallion korkealle huipulle kestää noin kolme tuntia kumpaankin suuntaan. Patikointireitti on ollut jo kauan suosittu, mutta nyt kallion huipulle kiivenneet rohkelikot ovat alkaneet ottamaan 841 metrin korkeudessa myös todella näyttäviä kuvia, joiden ottamiseen jokainen ei kykenisi.

Turistien keskuudessa on alkanut nousemaan valokuvaustrendi, jossa Pedra da Gávea -kalliolle patikoineet ovat ottaneet itsestään vaarallisen kuvan huipulla. Kuvissa henkilöt roikkuvat kallion kielekkeellä, istuvat todella reunassa tai makaavat reunalla niin, että he voisivat liukua siitä helposti alas.

Kalliolle tehdään opastettuja retkiä, mutta reitin voi yrittää selvittää myös omin päin. Yhteensä kuuden tunnin patikointi vaatii hyvää fyysistä kestävyyttä, ruokaa, vettä ja aurinkorasvaa. Vaarallisen selfien ottanut Julianna Oliveira kommentoi Huffington Post -lehdelle, että kuva ei ole pelkkä illuusio vaan sen ottaminen tuntuu juuri niin vaaralliselta kuin miltä se näyttääkin.

Na foto a aventureira @mariiana_diniz no platô da PG. Use, #pedradagavea #trilhandomontanhas

Kuva, jonka PEDRA DA GÁVEA™ (@pedradagavea) julkaisi