Pikkuporkkanat ovatkin huijausta? Keksittiin rumien porkkanoiden myymiseksi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pienemmät porkkanat ovat yleensä makeampia ja rapsakampia kuin isoiksi kasvaneet porkkanat. Tämän vuoksi moni seulookin porkkanapussia valitessaan pussin, joka sisältää pienempiä yksilöitä. Tämä on myös osaksi se syy, minkä vuoksi miniporkkanat myyvät hyvin.

Moni ostaa miniporkkanoita sen vuoksi, että pienet ja valmiiksi kuoritut porkkanat ovat helppoa naposteltavaa. Pakasteena myytävien miniporkkanoiden suosio perustuu lähinnä siihen, että ne voivat olla lasten silmiin houkuttelevampia. Pikkuporkkanat eivät kuitenkaan takaa pienten porkkanoiden makeutta kuten joku voisi väärin luulla.

Miniporkkanat olivat Huffigton Post -lehden mukaan alunperin Mike Yurosek -nimisen viljelijän keksimiä. Kalifornialainen viljelijä ajatteli, että hän saisi liian isoksi kasvaneet rumemmat porkkanat myytyä helpommin kun hän muotoilisi ne kauniimmiksi. Mies oli oikeassa ja porkkanoiden myynti saatiin nousuun.

Aiemmin isot porkkanat menivät lähinnä maatilan eläimille ruoaksi tai porkkanamehun valmistamiseen. Miniporkkanoiden tuotannon ansiosta rumemmat porkkanat saatiin hyödynnettyä myös ihmisten ostettavaksi suhteellisen korkeaan hintaan.