Kasvot ovat uusi tietoturvauhka: ”Ihmiset eivät ymmärrä”

Digi Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pietarissa asuva valokuvaaja Yegor Tsvetkov kuuli FindFace-nimisestä sovelluksesta, joka pystyy etsimään kuvasta henkilön kasvojen perusteella saman henkilön tietoja sosiaalisen median avulla. Valokuvaaja tiesi heti haluavansa käyttää sovellusta seuraavassa projektissaan, jossa hän etsi tuntemattomien henkilöiden tietoja verkosta.

21-vuotias Tsvetkov kuvasi Pietarissa julkisessa liikenteessä hänelle tuntemattomia henkilöitä. Ihmiset antoivat miehen ottaa itsestään kuvan vaikka he valokuvaajan mukaan huomasivat, että Tsvetkov kuvasi heitä. Ihmiset eivät välttämättä vielä ymmärrä, kuinka paljon heidän kasvonsa antavat vieraille ihmisille tietoa heistä tämän sovelluksen avulla.

Tsetkovin Your Face Is Big Data -nimisessä projektissa hän etsi valokuvaamansa henkilöt verkosta heidän kasvojen perusteella. Russia Beyond The Headlines -sivuston mukaan mies löysi palvelun avulla 70 prosentta kuvaamistaan henkilöistä. Tsvetkov pystyi kaivamaan kasvojen avulla ihmisistä heidän tarjoamiaan tietoja ja kuvia, joita henkilöt olivat lisänneet sosiaaliseen mediaan.

Tsvetkov
Tsvetkov
Tsvetkov
Tsvetkov
Tsvetkov
Tsvetkov
Tsvetkov
Tsvetkov