Stara Gallup: Lukijat tyrmäsivät kellojen siirtämisen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kellojen siirtäminen normaali- ja kesäajan välillä on jakanut suomalaisia jo pitkään, mutta vuosi vuodelta se on saanut yhä suuremman vastustuksen. Kellojen siirtämisestä koituu monenlaisia käytännön ongelmia ja valtavasti lisätyötä eri alojen ihmisille.

Stara Gallup 18.4.2016
Stara Gallup 18.4.2016

Stara Gallup tiedusteli nyt kuinka moni lukijoista kannattaa kellojen siirtämisestä luopumista. Yli 6.900 kyselyyn vastanneesta peräti 86 prosenttia oli sitä mieltä, että kellojen siirtämisestä normaali- ja kesäajan välillä tulisi luopua. Vastaajista vain 14 prosenttia kannatti kellojen siirtämistä.

Tulos oli melko selvä ja samansuuntainen kuin mitä sosiaalisen median kommenteista on voitu jo pitkään havaita. Kellojen siirtäminen katsotaan nimittäin ongelmalliseksi ja turhaksi. Kesäajasta luopumiseksi on tehty verkossa useita aloitteita, kuten esimerkiksi adressi ja kansalaisaloite. Vielä asian eteen ei ole tehty konkreettisia toimenpiteitä.