Särkänniemeen uusi hurja laite – tältä X näyttää!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Särkänniemi on Suomen toiseksi suosituin huvipuisto, ja sitä pyritään usein myös uudistamaan. Viimeisimpänä hurjana laitteena huvipuistoon tuli vuonna 2014 High Voltage, joten tänä vuonna on päätetty hankkia taas yksi uusi vauhdikas laite.

Uuden laitteen nimi on X, ja se nousee yli 30 metrin korkeuteen. X kiepahtaa ajon aikana useampaan kertaan täyden kierroksen ja kääntää samalla matkustajat pää alaspäin. Vauhti voi kiihtyä lähes 80 kilometrin tuntinopeuteen ja G-voimia laite tarjoaa hurjat 4,8.

Laitetta voi kokeilla Särkänniemessä ensimmäisen kerran 14. toukokuuta, kun X avataan huvipuiston vierailijoille. Pituusraja hurjassa laitteessa on 140 senttimetriä, joten ei sovellu aivan perheen pienimmille.

Artikkelin kirjoitti Staran TET-harjoittelija Erika.