Teslan autopilotti pelasti kolarilta – läheltä piti -tilanne videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tesla Model S -sähköautoihin lanseerattiin taannoin ensimmäisenä maailmassa autopilotti-ominaisuus. Automaattiohjaus ajaa esimerkiksi moottoriteillä myös Suomessa satojen kilometrien matkoja ilman, että kuljettaja puuttuu ohjaukseen ja koskee polkimiin lainkaan. Tuoreen videon perusteella autopilotti toimii myös kolareiden ehkäisijänä.

Tesla Model S -autoa ajanut Joshua Brown kiittää nyt ajoneuvonsa autopilotti-ominaisuutta onnettomuuden välttämisestä. YouTubessa jaetulla kojelautakameran videolla nähdään, kuinka autopilotti väistää vasemmalta kääntyää puomirekkaa, jota kuljettaja ei itse olisi huomannut ajoissa.

– Tajusin vaaran, kun Tesla varoitti minua hälytysäänellä ja käänsi autoa oikealle kylkikolarin välttämiseksi, Brown kertoo videon kuvailussa.

Joshua Brown kertoo olevansa vaikuttunut autonsa autopilotista. Myöhemmin myös Teslan perustaja ja toimitusjohtaja Elon Musk jakoi Youtube-videon seuraajilleen Twitterissä. Sitä pidetään osoituksena Teslan teknologian toimimisesta. Autopilotti on aiemminkin pelastanut kuljettajia muun muassa nokkakolarilta.