Hurja näky sukellusveneestä: ”Luulimme niitä ensin kiviksi”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vimeo-sivustolla jaetussa videossa päästään seuraamaan harvinaista näkyä, jossa tuhannet ravut ovat täyttäneet merenpohjan. Tilanteen kuvasivat Woods Hole Oceanographic Institution -säätiön tutkijat Panaman rannikon lähettyvillä.

Sukellusveneellä Hannibal Bankin verenalaista vuorta kartoittaneet tutkijat eivät odottaneet törmäävänsä videolla esiintyvään näkyyn. Biologi Jesus Pinedan mukaan he ihmettelivät pohjaveden sameutta, kunnes selvisi mistä on kyse.

– Näimme edessämme samean pilven mutta meillä ei ollut hajuakaan, mikä sen aiheutti. Kun lähestyimme meren pohjaa, näimme yhtäkkiä nämä otukset, Pineda kuvailee Woods Hole Oceanographic Institutionin verkkosivujen mukaan.

– Luulimme niitä ensin biogeenisiksi kiviksi tai muodostelmiksi. Sitten näimme otuksien liikkuvan ja parveilevan hyönteisten tavoin. Emme uskoneet silmiämme, mies jatkaa.