Kirahvin uloste lämmittää pian ranskalaisia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ranskalainen Doué-la-Fontainen eläintarha on aloittanut mittavan yhteistyön paikallisten farmareiden kanssa. Projektin tarkoituksena on lämmittää ranskalaisen asuinalueen taloja ja huoneistoja kirahvin ja lehmän ulosteella.

Eläintarha ja 35 farmaria toimittavat pian kirahvin ja nautaeläimien ulostetta paikalliseen Concourson-sur-Layonin tehaaseen. Eläinten lanta muutetaan lämmityksessä käytettäväksi metaaniksi. Tuotteen toimittaminen aloitetaan ensi vuonna ja kyseessä on eräänlainen pilottihanke.

Ympäristöystävällisessä projektissa on nyt mukana 1.700 asuntoa. Metaani johdetaan taloihin kaasuputkissa. Ulostetta puolestaan toimitetaan tehtaaseen kahdesti viikossa, ja määrä riittää tuottamaan kaksi miljoonaa kuutiometriä metaania vuodessa, The Local uutisoi.