Papukaija matkii Star Warsin R2-D2-robottia täydellisesti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Papukaijat oppivat tunnetusti helposti matkimaan ääniä ja jopa puhetta, jota ne kuulevat ympärillään. Verkossa ihastusta herättänyt Bluey-papukaija asuu mitä ilmeisimmin scifi-fanien täyttämässä kodissa.

Youtube-videolla kuullaan, kuinka Bluey matkii lähes täydellisesti Star Wars -elokuvista tutun robotin ääniä. Linnun päästämät piipitykset kuulostavat hämmästyttävän paljon R2-D2-robotin vastaavilta.

– Bluey on aina ollut utelias lintu, ja se on ollut erittäin kiinnostunut meidän puheestamme ja puutarhamme kakaduiden äänistä. Se jopa matki ääniä jota kyyhkyset tekevät lentäessään, linnun omistaja Carley Jeffrey kertoo Nerdist-sivustolle.

– Soitimme Blueylle R2-D2:n ääniä, ja muutamaa päivää myöhemmin tyttäremme tuli kertomaan linnun matkivan robottia. R2-D2:n äänien opettaminen linnulle lähes kadutti meitä jälkikäteen, koska nyt lintu ei ole ikinä hiljaa, Carley paljastaa.