Eteläafrikkalainen suomalaisista: ”Miksi kaikki vihaavat helsinkiläisiä?”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tarronto Land -nimisellä YouTube-kanavalla voi seurata Suomeen yhdeksän kuukauden ajaksi muuttaneen eteläafrikkalaisen naisen seikkailuja ja havaintoja suomesta ja suomen kielestä. Nainen puhuu yhdellä julkaisemallaan videolla siitä, mistä asioista kaikki suomalaiset jutustelevat kohdatessaan.

Nainen on tehnyt todella hyviä havaintoja suomalaisten jutustelusta ja osunut jälleen naulan kantaan huomioissaan. Näistä seuraavista asioista suomalaiset naisen mukaan puhuvat.

1. Sään vertaileminen

Joku kommentoi aina sitä miten kylmä ilma ulkona on. Tähän jonkun täytyy huomauttaa se, että jossakin pohjoisemmassa kaupungissa on vielä kylmempi tai naljailla siitä, että säästä puhunut ei tiedä mitä kylmyys on.

2. Helsinkiläiset eivät saa palella

Muilla paikkakunnilla asuvien suomalaisten mukaan helsinkiläiset eivät saa kommentoida sään kylmyyttä, koska he eivät asu Suomen kylmimmässä paikassa. Tähän helsinkiläinen argumentoi jotakin kylmästä merituulesta, minkä jälkeen keskustelu menee eteenpäin muihin aiheisiin.

3. Ulkopaikkakuntalaisista ei pidetä

Ihmisillä on käsitys siitä millaisia toisella paikkakunnalla asuvat ovat. Eri kaupungeissa asuvat eivät yleisesti pidä toisen kaupungin asukkaista. Kaikilla on kuitenkin yksi yhteinen inhokkikohde, mikä on Helsinki. Mikään kaupunki ei yleisesti pidä helsinkiläisistä.

4. Kesä

Kaikki puhuvat kesästä, odottavat kesää ja pitävät Suomen kesää parhaana.

5. Keksinnöt

Moni kertoo naiselle mielellään asioista, joita Suomessa on keksitty tai tehty ensimmäisenä. Bloggaaja on ihmeissään siitä kuinka ylpeitä koko Suomen kansa pystyy olemaan yhdestä kukkakuosista. Tällä hän tarkoittaa tietenkin Marimekkoa.