Intiimi suhde on muutakin kuin seksiä – näin saat lisää läheisyyttä

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Mikään ei voita sitä tunnetta, kun saa koskettaa omaa rakasta ja saa tuntea hänen läsnäolonsa vieressä. Vaikka seksillä on äärimmäisen suuri merkitys parisuhteelle, voi läheisyyttä saada myös monella muulla tavalla. Henkinen läsnäolo on ratkaisevassa asemassa.

Tunteet määrittelevät ihmisen hyvinvointia ja meistä jokainen on parhaimmillaan onnellisena. Pariskunnat voivat yksinkertaisesti tehdä kumppaninsa olon hyväksi kiinnittämällä huomiota hänen tyytyväisyyteen ja iloisuuteen. Yhdessä nauraminen ja avoin keskusteleminen ovat avainasemassa. Onnellinen on hän, joka saa paljon hyvää mieltä rakkaaltaan.

Terveessä parisuhteessa kunnioitetaan kumppania. Moni tuomitsee lähimmäisen liian herkästi ja luettelee vain asioita, joita hän tekee väärin. Jokainen haluaa kuulla myös niitä seikkoja, joissa onnistuu ja kuulla kehuja puolisoltaan, Women Working uutisoi.

Suhteessa on tärkeää, että molemmat osapuolet ymmärtävät kumppaninsa tuntemukset ja fiilikset. Suurin luottamuksen osoitus on se, että on valmis kuulemaan kumppaninsa ajatuksia ja avautumisia ilman tuomitsemista. Parisuhteeseen ei saa tulla sanomattomia mörköjä, vaan molemminpuolinen avoimuus ja ymmärrys on kaiken a ja o.