Miehet valehtelevat eniten ansioluettelossaan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Työn hakeminen on tänä päivänä vaikeaa, minkä vuoksi ihmisten kannattaakin paneutua kunnolla ansioluettelonsa tekemiseen, koska se voi poikia mahdollisen työhaastattelun. Tutkijat kuitenkin varoittavat työnantajia luottamasta pelkkään ansioluetteloon, koska ihmiset valehtelevat niissä yllättävän paljon.

Express-sivusto kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan miehet valehtelevat ansioluetteloissaan muita enemmän. Tämä voi johtua kunnianhimosta tai halusta saada suurempaa palkkaa, mutta se on silti väärin ja voi koitua sekä työnantajan että työnhakijan kohtaloksi.

Englantilaisen Job Today -yrityksen tekemän tutkimuksen mukaan 38 prosenttia ihmisistä on valehdellut ansioluetteloissaan, ja 24 prosettia paljasti kaunistelevansa saavutuksiaan säännöllisesti. Mikä pahinta, yli puolet valehdelleista miehistä ei edes tuntenut syyllisyyttä asiasta.

Lontoon asukkaat olivat kaikista suurimpia valehtelijoita, ja heistä 44 prosenttia myönsi vääristelleensä ansioluetteloaan. Harva uskoo myös pelkän työhistorian ja kokemuksen takaamaan haastattelupaikkaa, minkä vuoksi ihmiset valehtelivat myös kiinnostuksen kohteita luetellessaan ja keksivät itselleen uusia harrastuksia.