Nerokas mainostaulu – hienhaju houkuttelee ja tappaa hyttysiä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi vuoden 2016 suurimpia puheenaiheita on ollut Zikaviruksen leviäminen Etelä-Amerikassa. Keltakuumehyttysten levittämän taudin tiedetään aiheuttavan kehityshäiriöitä odottavien äitien sikiöissä.

Brasilialainen mainostoimisto NBS Agency on kehitellyt luovan keinon zikaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Tämä tapahtuu hyttysiä loukkuun houkuttelevien mainostaulujen avulla. Hyönteisiä houkutellaan ansaan mainosten tuottaman, ihmisen hikeä ja hengitystä muistuttavan maitohapon ja hiilidioksidin avulla.

– Tämä mainos tappaa satoja zika-hyttysiä joka päivä, mainoksissa lukee portugalin kielellä.

Hyttyset jäävät ansaan mainoksiin ja kuolevat lopulta janoon. Ad Week -sivuston mukaan NSB Agency on asentanut mainoksia erityisesti Brasilian seuduille, joissa zikavirustapauksia on ollut kaikista eniten. Hyttysiä tappavan mainostaulun voi myös rakentaa itse osoitteesta www.mosquitekillerbillboard.com löytyvien ohjeiden avulla.